Yläkoululeiritys

Yläkouluihin ilmoittautuminen vuodelle 2022-2023 tapahtuu Lentopalloliiton koordinoiman yhteishaun kautta, myös heillä, ketkä ovat jo mukana yläkoululeirityksissä. Haku käynnistyy täyttämällä hakukaavake netissä. Hakuaika umpeutuu 30.4.2022

Lentopalloliitto on linjannut että valtakunnallisen yläkoululeiritys on osa aluevalmennusta. Pohjoisella alueella yläkoululeirien toteutuksesta vastaa Lapin Urheiluopisto ja siellä alueen päävalmentaja Jukka Mäkihannu.

Yläkoululeiritys Lapin Urheiluopistolla koostuu viidestä leiristä joista ensimmäinen on kolmen  päivän mittainen tutustumisleiri ennen koulujen alkua. Loput neljä leiriä ovat viiden päivän leirejä jotka sijoittuvat ajalle syys-toukokuu.

Yläkoululeirityksen rooli aluevalmennuksessa on urheilijoiden kokonaisvaltainen kehittyminen paremmiksi urheilijoiksi ja lentopalloilijoiksi. Leireillä lajiharjoittelu on isossa roolissa, mutta siitä huolimatta siellä harjoitellaan monipuolisesti taitoja joita urheilija tarvitsee matkalla omalle huipulle. 

Tarkempaa tietoa sisällöistä löytyy Lapin Urheiluakatemian sivuilta https://lapinurheiluakatemia.fi/ylakoululeiritys/