F-ikäisten toiminta

F-ikäisten toiminta kaudella 2020-21

F-ikäisille järjestetään varsinaisen sarjatoiminnan sijaan Turnaustapahtumia. Kauden 2020-21 aikana on tapahtumia on yhteensä kuusi (6). Turnausviikonloput löytyvät kausiaikataulusta Pohjoisen kohdalta F-sarakkeesta.

Kausiaikataulu:

Syksyn 2020 aikana seurojen, ohjaajien ja vanhempien on syytä seurata tarkasti oman paikkakunnan korona tilannetta.

Mikäli havaitaan, että jollaki on korona oireita, tapahtumaan ei luonnollisesti tule osallistua!

Seuratoimija:

Turnaustapahtumat ovat yksittäisiä tapahtumia ja jokaiseen ilmoittaudutaan erikseen järjestävän seuran yhteyshenkilölle.

Tämä mahdollistaa sen, että seura voi kauden aikana lisätä tai vähentää joukkuemääriä tarpeensa mukaan. Lisäksi joukkueiden koostumusta voidaan vaihdella eri turnaustapahtumien välillä. Yhdessä joukkueessa voi pelata 3-5 pelaajaa, joista 2-3 (sarjasta riippueen) on yhtä aikaa kentällä.

Toiminnan pääpaino on yksittäisissä otteluissa, joissa pisteet ja erät lasketaan. Lisäksi jokaisessa turnaustapahtumassa temppuillaan Taitomerkki-radalla, ja tapahtuman päätteeksi kaikki lapset palkitaan. Tässä muodossaan toiminta on liiton virallista kilpailutoimintaa, johon osallistumiseksi junioreilta vaaditaan pelipassi ja vakuutus.

Turnaustapahtumat/Lappi:

Paikkakunnat ilmotetaan myöhemmin.

Turnaustapahtumat/Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Koilismaa:

Paikkakunnat ilmotetaan myöhemmin.

Turnaukset pelataan pääsääntöisesti lauantaisin (ellei toisin joukkueiden kesken sovita). Turnausjärjestäjän esityksestä, esim salivuorojen takia päivämääriä voidaan muuttaa sopivaksi mikäli siihen tarvetta.

Ilmoittautumisohjeet:

Ilmoittautumien 1.11.2020 mennessä

Linkki:

Ilmoittautumisissa on kaksi vaihetta. Ensin seuran täytyy ilmoittautua halukkuudestaan osallistua turnaustapahtumiin. Ilmoittautumisen yhteydessä kartoitamme järjestäjät kauden turnaustapahtumille.

Toisessa vaiheessa joukkueet ilmoittautuvat kuhunkin turnaustapahtumaan erikseen.

Osallistumismaksu:

50 €/seura. (Lentopalloliitto/PoSu laskuttaa seuroja)

Yhdellä sarjamaksulla seura voi ilmoittaa niin monta joukkuetta mukaan ko. sarjaan kuin mahdollista!  Tällä muutoksella haluamme varmistaa, että kaikki lapset pääsisivät varmasti pelaamaan ja nauttimaan Turnaustapahtumista läpi vuoden!

HUOMIO

Mikäli haluat toimintaan mukaan kesken kauden, niin laita allekirjoittaneelle viestiä!

Turnaustapahtumaan ilmoittautuminen:

Turnaustapahtumien ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin kun tapahtumajärjestäjät on päätetty. Siitä ilmoitetaan sähköpostilla ja nettisivuilla!

Toiminta on maakunnallista, jolloin matkustamiseen menee vähemmän aikaa ja rahaa. Turnaustapahtumat ovat yksittäisiä tapahtumia, jolloin seuran sisällä joukkueiden koostumusta voidaan vapaasti muuttaa. Myös seuran joukkuemäärät voivat vaihdella eri tapahtumissa esim. flunssa-aallon tai uuden harrastajaryntäyksen vuoksi.

Kilpailullinen panos pienenee kun aluemestaruuden sijaan toiminnan pääpaino on yksittäisissä otteluissa. Toisin sanoen tämä tarkoittaa sitä, että F-ikäisille ei pidetä sarjataulukkoa. Myöskään turnaustapahtumien voittajia ei ratkota. Pienentämällä panosta mahdollistetaan vaatimustason nosto sekä yksittäisissä suorituksissa että peluutustavassa. Tämä takaa sen että sekä yksilöt että lajimme kehittyy!

Haluamme lisätä valmentajien tietoa, taitoa ja ymmärrystä sääntöjen suhteen, joten järjestämme maksuttomat koulutukset kaikissa maakunnissa F-ikäisten valmentajille ja kaikille ko. aiheesta kiinnostuneille.

Tiedustelut:

Lisätietoja F-ikäisten sarjatoiminnasta saatte koulutustapahtumista ja aluepäällikkö Harri Paadar

harri.paadar@lentopalloliitto.fi

F-toiminta päivät, materiaalia, Pöytäkirja, Turnauskaavio

PDF-tiedostoPöytäkirjapohja.pdf (227 kB)
Tuntematon tiedostomuotoTURNAUSKAAVIO_4_8_9_12_joukkueelle.xltx (122 kB)
PDF-tiedostoTurnauskaavio-ohjeet.pdf (576 kB)