Pohjois-Suomen aluejaosto - tiedote 9.10.2020

9.10.2020

Lentopalloliiton Pohjois-Suomen aluejaoston tiedote 9.10.2020

Pohjois-Suomen aluejaoston tiedote alueen seuroille,pelaajille ja seuratoimijoille.

Korona-tilanteen ennakoimaton ja tartuntojen yllättävän voimakas kasvu eripuolella Suomea, jossa sarjaohjelman mukainen pelaaminen Pohjois-Suomen alueen hallinnoimissa aikuisten ja lasten sarjoissa, on aiheuttanut epätietoisuutta, huolta ja perusteltuja kysymyksiä seuroilta, pelaajien vanhemmilta sekä myös ottelu/turnausvastuussa olevalta yhteisöltä/seuralta.

Pohjois-Suomen aluejaoston ensisijainen tavoite on turvata jokaisen pelaajan terveys ja huolehtia siitä, että turnauksissa noudatetaan eri viranomaisten ja Lentopalloliiton koronaan liittyviä ohjeistuksia.

Aikuisten sarjat (Aluesarja ja Paikallissarja):

Pelit pyritään ensisijaisesti pelaan sarjaohjelman mukaisesti. Mikäli tämä on syystä tai toisesta ole mahdollista, joukkueiden tulee ensisijaisesti sopia uusi päivä ottelulle. Jos joukkueet eivät pääse sopimukseen uudesta päivästä, tällöin päätöksen tekee Pohjois-Suomen aluejaoston Kilpailuryhmä.

Mini-ikäisten sarjat:

Pelit pyritään ensisijaisesti pelaan sarjaohjelman mukaisesti. Mikäli seura/joukkue ei osallistu sarjaohjelmaan merkittyyn E-D ikäisten turnaukseen, tällöin seuraa/joukkuetta ei sanktioida turnauksesta pois jäämisestä. Pois jääneen joukkueen kohdalta pelit merkitään hävityksi 25-0, 25-0. Seuralla/joukkueella on oikeus osallistua seuraavaan pooli turnaukseen sarjaohjelmaan merkityn mukaisesti.

Aluejaosto tiedottaa asiasta ja seuraa aktiivisesti viranomaisten toimia ja suosituksia mm. kokoontumisrajoitusten ja maskisuositusten suhteen ja kehottaa seuroja tekemään tarvittaessa linjauksia harjoitteluun  ja joukkueiden matkustamiseen seurakohtaisesti.

F-ikäisten osalta aluejaosto kannustaa joukkueita ilmoittautumaan sarjaan, tapahtuma päivien rakentamista varten. Tilanteen niin vaatiessa, on mahdollista, että F-ikäisten toimintapäivät aloitetaan vasta joulukuussa. F-ikäisten osalta sarjamaksut lähetetään muutenkin vasta tammikuussa 2021, mikäli toimintapäivät on pystytty järjestämään, joten sen osalta on turvallista ilmoittautua sarjaan mukaan.

Lisätietoja:

Jussi Mäkinen, puheenjohtaja Pohjois-Suomen alue 040-7756431